Veckobrev vecka 11 och 12

Veckobrev vecka 11 och 12

Hejsan alla!

Den här veckan har vi börjat att skola in vår nya pojke Lukas och det går jättebra. Välkommen hit familjen Gytis och Justina Gaurilcikas!

Bettan har fortfarande semester nästa vecka och Malin Gustafsson vikarierar.

Kommunen gjorde en översyn av vår verksamhet i våras och var nöjd med mycket som vi gör. De hade några punkter som vi skall åtgärda, några har jag redan ändrat och några kommer vi att jobba med på vår utvecklingsdag den 26:e maj (som är en klämdag och som vi då har stängt).

En av punkterna är att vi inte får gå ut och säga är, att vi stänger två veckor på sommaren. Vi skall erbjuda förskola alla helgfria vardagar året runt förutom de fyra utvecklingsdagarna som personalen har rätt till. Vi har nu lagt till den informationen på vår hemsida med tillägget att vi försöker samordna barnens semester vecka 29 och 30 samt under mellandagarna.
Vi får heller inte lämna ut adresslistor i fortsättningen, detta på grund av sekretessen samt att familjer kan ha skyddad identitet.
Klagomålshantering hur den skall gå till var vi heller inte tydliga med och vi har nu upprättat en som följer:

”Klagomål på verksamheten skall lämnas till förskolechefen som skall ta emot klagomålet, processa det och sedan återkomma till den som klagar.

Klagomål på förskolechefen skall lämnas till Ordföranden för föreningen som skall ta emot det, processa det och sedan återkomma till den som klagar.

Är man fortfarande inte nöjd efter ha lämnat sitt klagomål kan man vända sig till skolchefen för förskolan i Köpings kommun som har det yttersta ansvaret för tillsynen av verksamheten.”

 

Det vi kommer att jobba vidare med är att upprätta en mer tydlig beskrivning av fritidshemmets verksamhet samt hur vi skall jobba mer för att motverka traditionella könsmönster.

På måndag är det vårdagsjämningen och nästa söndag börjar sommartiden. Visst har vi mycket att se fram mot!

Personalen genom

Inge.carlsson@sorgardenforskola.com

 

 

One thought on “Veckobrev vecka 11 och 12

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *